2023-02-10
好耐冇食就會成日掛住,今日晏晝難得同隊友一齊放假,就黎左食安平燒肉,呢度地方大,坐位闊落唔在講,員工服務好又有禮貌,食物質數一如以往高。我地比較少食放題,所以都會寧願俾多少少食好啲,我地叫左澳洲M5和牛吃到飽,幾乎咩都叫得,食足兩個鐘。先講下牛先,記得食佢地送既牛舌芯,好好味! 另外M5和牛同牛小排係必食,極黑牛都係好正既,除左牛我地另外叫左豬五花都好出色。肉類我鍾意點返佢個安平黃金醬或者粉紅鹽,更提鮮。店員介紹左二月先開始有既鹽蒜燒生蠔,海鮮我就叫左虎蝦屏東燒魚腹同蠔,個蠔真係唔錯,又唔腥。千祈唔好唔記得台灣夜市小食,我地叫左士林小香腸,奶油金菇,安平炸蚵卷,金沙翠玉苦瓜,澎湖花枝排,滷水涼拌鴨舌,全部都正! 熟食我仲好鍾意櫻花蝦乾半手工麵同蕃茄洋蔥牛肉湯。足料又好味!蔬菜類我就必食雞髀菇,翠玉瓜,同金菇,好味又易燒,連埋啲肉一齊食好夾!而菠蘿就當甜品,酸酸甜甜,中和返食慾嘅油膩感。野飲方面又係非常多選擇,除左汽水台式罐裝飲品之外,仲有自家製冷泡茶,個人喜歡桂花烏龍。最後食返個朱古力同曲奇雪糕黎畫返個完美句號。
最後食返個朱古力同曲奇雪糕黎畫返個完美句號。