2018-08-29
約左兩個朋友食飯,大家都好鍾意食泰國野,就去左今期好hit既呢間貴價泰式船麵!7pm去到已經有長長人龍,伶位甚至要用英文溝通等左起碼一個鐘先可以入去d位都有d迫,餐廳比較多人,環境有d嘈,唔係傾計好地方⋯⋯叫左green mango salad with tiger prawns Crispy fish skin 好味 微辣!Wok fried Thai watercress 好惹味 份量okPork collar 好香口,調味啱啱好☝🏽和牛船麵 $128三個女仔都係叫左呢個hot item 結果全部都好鍾意有三四塊和牛、上年仲有炸過既脆脆豬皮,牛丸,牛腩、通菜。麵係比較幼身,煮得較淋,所以吸收曬麵既湯汁,好好味!湯底超級濃郁,飲左好多啖,不過去到最後都係覺得有d鹹就無飲曬。☝🏽young coconut ice cream $58同係jj market食到既味道一樣,價錢就係3倍😂加左花生粟米,新鮮椰子肉排咁耐隊而且價錢比較貴,試過就好,可能要等熱潮過左先會再encore
d位都有d迫,餐廳比較多人,環境有d嘈,唔係傾計好地方⋯⋯
Crispy fish skin 好味 微辣!
Pork collar 好香口,調味啱啱好
☝🏽和牛船麵 $128
三個女仔都係叫左呢個hot item