2020-03-04
今日我哋去咗iSquare嘅牛藏食燒肉放題作為晚餐,呢一間燒肉店面積很大,而且有卡座,特別適合聚會,甚至兩個人去食呢一間燒肉店其中一大賣點係提供多款酒類飲品,當中我個人認為梅酒最出色,因為怕酒味的我飲呢個梅酒覺得好舒服,而且可以解除牛肉的油膩另外餐廳更提供紅酒白酒不同的燒酒,啱晒好酒一族一坐低,職員就為我地送上乾冰仙氣刺身拼盤,刺身有三文魚、油金魚、鮑魚刺身、海蝦同埋海膽海膽更夾紫菜令海膽嘅鮮味更加出,而且刺身都非常新鮮, 十分鮮甜,而且都係厚切然後重點主角出場就係燒肉拼盤,呢度嘅燒肉拼盤和牛肉眼、和牛胸腹、薄燒厚切牛舌、和牛西冷、和牛牛筋肉同埋美國穀飼牛呢度嘅燒肉全部都係和肉級數,所以肉質特別嫩滑,而且富有重牛肉嘅味道,曾經我覺得放題唔會有好質素嘅牛肉,但呢度絕對令我改觀另外仲有海鮮拼盤,真係非常抵食另外呢度除咗燒肉之外,仲有蕃茄沙律,蔬菜類可以燒烤最後記得食埋甜品雪糕先至走,因為呢度嘅雪糕全部都係日本牌子,更特別嘅係有鯛魚燒
另外餐廳更提供紅酒白酒不同的燒酒,啱晒好酒一族
另外仲有海鮮拼盤,真係非常抵食
另外呢度除咗燒肉之外,仲有蕃茄沙律,蔬菜類可以燒烤