2023-07-16
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧今日去左銅鑼灣食一間嗜食牛肉而或係鍾情日本料理的顧客,主要為鍋物同石燒為主,有唔同牛肉肉類可以選擇,地點係銅鑼灣時代廣場附近,另外餐廳亦設有榻榻米包廂同較有私人空間的卡位我地分別選擇左一款石燒和一份壽喜燒一同分享,套餐大約$168起,有各種唔同種類肉類,套餐包含一杯餐飲甜品,茶碗蒸,麵豉湯和沙律。石燒SRF極黑和牛沙巴當沙巴當係一個肉既位置,位置係指近牛肩胛部的下部分,這是個接近肋骨的部分,有著緊密的霜降油花,油脂同肉味都相當豐富,石燒過後油香十足!A3黑毛和牛壽喜燒鍋肉質油花分佈平均,和牛肉嫩而多汁,入口口即溶,而且帶有濃郁的牛肉肉香!其實平時食開可能係A4A5, A3係已標準肉脂,都可以見到佢嘅油花都好平均,按番自已個人喜好可以選擇番,因為我自己當日係食午市,A3相對來講係好足,而且肉質肉味比較濃郁!之後我哋叫咗凍咖啡同埋有個牛奶布丁甜品!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧華小料理屋 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心
石燒SRF極黑和牛沙巴當
A3黑毛和牛壽喜燒鍋
之後我哋叫咗凍咖啡同埋有個牛奶布丁甜品!
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
華小料理屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期Midtown地下C號舖
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧