2024-03-25
朋友同我一樣都好鍾意去牛大人打邊爐,唔駛成日就住就住,一個價錢就可以食到飽。每次黎到都會必食澳洲極上和牛套餐,因為有餐廳贈送的和牛牛丸,而且又可以食到高質素的牛肉。鴛鴦鍋台中蒜頭雞鍋&阿嬤養生濃湯鍋兩款湯底都好足料,阿嬤養生濃湯鍋湯底鮮甜,而蒜頭雞鍋入而有大大件雞,蒜頭味比較重,適合較濃味人士。牛肉有多款選擇,今次我地主打食澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排,三款肉類質素亦相當高,三款都好軟腍,澳洲和牛M5牛肩卷相對會比較重牛味。只係食澳洲和牛M5牛肩卷都已經回本。另外贈送的和牛牛丸,爆晒汁又彈牙,必食之選。海鮮有沙白、蝦,質素都唔錯,另外以到小食都一定要食,魚皮、真豬小香腸、鬼馬松露油條、黑松露花枝卷、士林鹽酥雞、即炸午餐肉等等,每款都細細份,可以食多幾款。除左QR 落單,自助吧亦花多眼亂,款款都好想食,有多達三十多款火鍋配料、十多款醬料,飲品有自家茶類、罐裝、紙茶飲包,總有一款岩你。打邊爐點少得啤酒,少爺啤清爽順口,易入口
鴛鴦鍋
台中蒜頭雞鍋&阿嬤養生濃湯鍋
打邊爐點少得啤酒,少爺啤清爽順口,易入口