2024-01-12
今次嚟到觀塘工廈試下牛霸王嘅招牌菜: 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,這個漢堡飯媲美日本的「挽肉與米」,這裏係用了木系裝修,柔和光線,感覺舒服寧靜,另外職員好用心介紹餐牌,感覺賓至如歸手打和牛漢堡扒丼飯 (秘制漢堡汁 & 日式泡菜)這個和牛漢堡上枱嘅時候好精緻,搭好一層一層,好似一份藝術品咁,最頂那個係蘭王蛋黃真係和平時雞蛋唔同,夾住都唔穿,視覺效果又好,橙黃橙紅咁,味道甘甜, 這款蛋出名生蛋撈飯,配合埋泡菜和蘿蔔蓉,感覺好清新又有少少辣味,和牛喺澳洲和牛,好厚肉,裏面軟熟有汁,油脂香及牛嘅肉香配上日本米飯,蘭王蛋和秘製醬汁,簡直係漢堡扒界嘅天花板 🤩咖哩燒雞扒飯另外選了燒雞扒飯,雞扒煎得好香脆,裏面還是很juicy,咖哩醬汁係甘甜味,配合理粒粒飽滿的日本米,好想添飯 😆甘栗紫薯餅 & 一口芝士另外還嗌了廚師推介消息,紫薯餅炸得外脆內軟,裏面係有紫薯和栗子,食落好夾,好驚喜一口芝士係外脆內軟外,裏面的芝士可以拉絲, 滿口都係芝士味,芝士控必選 😚
手打和牛漢堡扒丼飯 (秘制漢堡汁 & 日式泡菜)
咖哩燒雞扒飯
甘栗紫薯餅 & 一口芝士