2022-12-09 467 浏览
朋友慶祝我搵到新工,一於食好啲☺️肉類omakase~第一次聽,感覺都好好❤️❁ DAIKONZUKE潰物都好大份,自家醃蘿白,咬落爽脆。❁ SHIOZUKE AWABI一上枱就好吸引,原隻連殼鮑魚,鮑魚經過鹽漬再蒸,師傅幫師傅幫手切開左。底層有少少高湯啫喱,上面有海膽、蟹膏點綴☺️❁ CAVIAR MATSUBA CRAB PUDDING大推✨✨✨ 上面有好多魚子醬非常奢華❤️❤️❤️松葉蟹一梳梳好足料,最正係忌廉芝士,混合了蟹膏,啖啖都係蟹膏慕斯香。加上個布丁係暖身脆口,味道唔會太甜,蟹膏慕絲味道突出,忌廉味道香濃。❁ MISO PEPOSO意大利牛肝菌味增牛筋煮,細細粒切開,煮得夠淋份量剛剛好。上面仲有啲半乾蕃茄、牛肝菌,味道香濃❁ TRUFFLE WAGYU ROAST超香✨✨✨肉類omakase嘅肉一定要高質,燒熊本A5日本和牛配鮮黑松露,Picanha牛下腰至牛臂位置相對無咁油,有口感。食落好濃嘅牛香,有Wasabi蓉調味中和番個油脂感,醬汁味淡淡非常好,唔會搶左牛味,配上茄子同本菇。❁ SHIOZUKE BLACK COD CLAYPOT RICE塩漬汁銀鱈魚釜飯連鍋上,非常吸引,入

❁ DAIKONZUKE
潰物都好大份,自家醃蘿白,咬落爽脆。

❁ SHIOZUKE AWABI

❁ CAVIAR MATSUBA CRAB PUDDING

❁ MISO PEPOSO

❁ TRUFFLE WAGYU ROAST

塩漬汁銀鱈魚釜飯連鍋上,非常吸引,入面有紫蘇葉、舞茸配上日本高湯煮嘅飯,帶出銀鱈魚嘅鮮味,魚超大件,滑溜得來啖啖肉。食到底仲有飯焦🍲

❁ TANBA KUROMAME PANNA COTTA
甜品都好用心,丹波黑豆意式奶凍,入面混合左碎黑豆、咸蛋黃,食落有口感,黑豆香甜。

❁ YUZU PLUM WINE
最後有梅酒清下喉龍❤️