2023-03-26 98 浏览
今晚去天下糧倉,聽講佢嘅和牛放題好正,慕名而來試一試, 舖頭位於旺角地鐵站E出口行出嚟嘅行人專用區入面,方便到極上到去揀完湯底,店員已經即刻捧咗盤和牛拼盤出嚟盤和牛真係大盤到驚人!包含咗八款牛肉,每款牛嘅數量都好多而且油花分佈平均,呢度嘅牛唔係A5嗰種食兩片都飽滯嘅,而係濃濃牛味,唔㑹韌亦唔㑹凈係得成口油咁,相當啱我口味!最好味係澳洲M7和牛,最濃牛味係封門柳,最爽口彈牙係牛舌,而牛肩胛同牛板腱就平平均均咁今次嗌嘅湯底係芫茜皮蛋,嚟到嘅時候嚇一跳,直頭係爆茜,成個煲都係芫茜,未食過任食火鍋食到咁濃嘅芫茜湯,芫茜控必試!肉類係掃QR code落單,其他粉面蔬菜丸類就自己出去攞,鵝腸好味,午餐肉厚切好正甜品就係啲香港製造嘅雪糕,支持本地生產,質素都唔差旺角呢啲旺區難得搵到一間可以靜靜地同朋友傾偈嘅火鍋店,和牛拼盤夠特別質素又超班,會再嚟幫襯!

上到去揀完湯底,店員已經即刻捧咗盤和牛拼盤出嚟

甜品就係啲香港製造嘅雪糕,支持本地生產,質素都唔差

2023-03-16