2020-03-31 58 浏览
最近凍返就想食暖笠笠既野,見到主打食牛肉既火鍋店推出和牛放題價錢$176起,甘抵食就試下啦!講緊係天下糧倉牛肉火鍋專門店🍲環境設計好有特色,而且座位寛敞。首先選擇湯底,有潮汕牛骨湯、重慶翡翠綠麻辣、蕃茄湯、皮蛋芫茜等,亦設有鴛鴦鍋。我選左潮汕牛骨湯, 味道清甜可以突出每款牛肉的鮮味☺️湯鍋係鴛鴦龍頭設計幾特別,我同朋友一人食一邊鍋,衛生兼可以食自己喜歡的食物。首先第一輪會有齊所有牛肉,包括M5澳洲和牛肩小排、封門柳、金錢𦟌、牛板腱、一級肥牛、黑毛豬,試過邊款岩口味可以再點。溫馨提示打卡分享仲送日本🇯🇵A4鹿兒島和牛一碟,我當然吾會錯過啦😋試過第一輪後,我比較喜歡M5澳洲和牛肩小排、封門柳、牛板腱、黑毛豬👍🏻牛肉吾錯食得出不同部位各有特色,黑毛豬有很香豬肉味。除左任食靚牛肉外仲有其他配料選擇,飲品都係任飲,我就喜歡去韓國必飲的牛蒡茶☕️最後食埋雪糕🍦可以試下特別味道如港式奶茶,沖繩海鹽,玄米茶等。可以一次食晒甘多款靚牛肉而且價錢相宜,對於喜歡食牛的朋友吾好錯過!