2021-11-06
半年前嚟過之後對啲牛念念不忘,環境寬敞舒適,可以同時鐵板燒及打邊爐,今次終於有機會再嚟喇!OpenRice 仲要做緊優惠,可以任飲非酒精飲品。每人都有既日式蒸蛋,張相冇落filter,真係橙色咖。估計係因為佢加左海膽落去,唔算大杯,但好滑,用嚟做前菜好夠喇。之後就到刺身喇,帆立貝好厚身,好開心!其他刺身都好新鮮,夠凍,啲冰又唔會好快溶,抵讚之後到主角喇,佢會每款牛都先上一份,之後就自己再加單,不過我地太肚餓,唔記得左呢個arrangement, 變左一嚟就好多,張枱唔夠位放咁滯,唯有燒快啲,雖然佢每碟都有個牌仔標名係咩部位,但因為太快既關係,結果都唔太知自己食緊邊塊。不過件件都入口即溶,油份剛剛好。 食到少少膩,我地就開始淥菜食,我推介唔係度度都有既冰菜。冰菜上面啲泡泡本身就有鹽分,食落去唔洗加調味料都有少少鹹味,不錯咖!食完啲菜之後冇曬油膩既感覺,又可以再食過啲牛喇🤣 最後仲有蜜瓜同甜品,美中不足係蜜瓜唔夠甜,不過總括黎講今餐好滿足,可以下次再encore!