2022-11-09 88 浏览
小妹一向最鍾意就係打邊爐,天氣開始凍梗係要開始烚吓烚吓,和牛放題唔少得❤️✨今次食呢間牛肉質素真係不得了,湯底每一款都用心準備,QR code落單好方便,職員有禮貌!湯底我哋揀左北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋,一拎出嚟係玫瑰花形狀放喺湯入面,上面仲有啲食用花,已經好震驚,因為好靚。用左日本北海道豆乳湯及拉絲芝士,湯底味道都好濃,基本上所有食物夾上嚟已經好夠味,會見到一條條芝士係爐入面浮吓浮吓,芝士味道香濃,根本唔需要用豉油已經好正。肉類店員先會幫我地準備A5和牛8小碟,熊本黑樺和牛牛小排、上肩胛肉、肩胛梅花、牛前胸、玉子後腰肉、霜降牛小排、牛頸脊及千本筋。款式好多✨✨推介霜降牛小排,油脂雪花分布均勻,口感好軟嫩,超正。另外呢間餐廳,有牛胸油😳佢哋嗰啲都好大件,口感爽牛味豐富。海鮮餐廳送左海鮮拼盤,有大元貝、生蠔、海蝦,邊日會喺你面前加熱、開殼,元貝肉質鮮甜,生蠔飽滿又唔腥。黑樺牛牧場層架好似tea set個架,影相打卡就啱晒,最上層係和牛片砌成玫瑰花形狀,拆開原來有勁多片。中層有日本豚肉,最下層則係三款手打丸,推介蝦丸食落爽口。飲品入面有好多唔同款式嘅無糖茶,啱晒打邊爐咁重口味嘅時候飲。另外有

湯底

肉類

海鮮

黑樺牛牧場層架

飲品
入面有好多唔同款式嘅無糖茶,啱晒打邊爐咁重口味嘅時候飲。另外有楊枝甘露沙冰,酸酸甜甜😳👍🏻

📍 黑樺牛 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓