2020-09-16 159 浏览
之前試過燒鬼既燒肉到府直送 覺得佢既和牛真係好正最近疫情緩和返啲 一於堂食試下燒肉放題 滿足下肚皮⠀平日1200-1900 最平$298 就可以食到燒肉放題 ⠀加多$98就可以任食和牛⠀1900-2200呢個時段 仲可以揀食兩個鐘定三個鐘⠀⠀餐廳以「百鬼夜行」為主題 裝修型格 設有卡位 卡位寬敞得黎 私隱度亦幾高 好岩幾個朋友聚聚邊食邊吹水 又唔會比附近既人聽到 重點係店員服務好好 好有禮貌⠀放題選擇唔少 分左前菜 刺身 壽司 肉類 海鮮 熱盤 蔬菜 飯麵 幾大類 等我介紹幾款我覺得唔錯既野食比大家𝒜𝓅𝓅𝑒𝓉𝒾𝓏𝑒𝓇𝓈⠀⠀▪️泡菜豆腐⠀豆腐超滑身 配埋辣辣泡菜 好開胃⠀▫️中華海蜇⠀口感爽脆 富麻油香 當中仲加左粉絲 增加口感𝒮𝒶𝓈𝒽𝒾𝓂𝒾⠀▪️三文魚⠀厚切肥美⠀⠀▫️榮螺片配山葵漬⠀口感爽脆 配上自家製既山葵漬 更加突顯到螺肉既鮮味⠀𝒜𝟺 𝓌𝒶𝑔𝓎𝓊⠀▪️中腹肉⠀薄薄一片 富油脂 口感軟身 入口即溶 肥仔必食!⠀▫️內側腹肉⠀油脂平均 花紋好靚 帶咬口之餘 牛味亦係多款之中最濃既𝒱𝑒𝑔𝑒𝓉𝒶𝒷𝓁𝑒𝓈⠀⠀▪️迷你日本番薯燒完之後外皮好脆 香甜軟綿 好想encore⠀⠀𝐼𝒸𝑒 𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂⠀最後就緊係要
之前試過燒鬼既燒肉到府直送 覺得佢既和牛真係好正

▫️榮螺片配山葵漬⠀
口感爽脆 配上自家製既山葵漬 更加突顯到螺肉既鮮味

𝒜𝟺 𝓌𝒶𝑔𝓎𝓊

▪️中腹肉⠀
薄薄一片 富油脂 口感軟身 入口即溶 肥仔必食!

▫️內側腹肉⠀
油脂平均 花紋好靚 帶咬口之餘 牛味亦係多款之中最濃既

𝒱𝑒𝑔𝑒𝓉𝒶𝒷𝓁𝑒𝓈⠀

▪️迷你日本番薯
燒完之後外皮好脆 香甜軟綿 好想encore⠀

𝐼𝒸𝑒 𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂⠀

最後就緊係要食雪糕⠀
雪糕有兩款口味可以揀 分別係白朱古力同士多啤梨⠀
我都係第一次見Shake Up牌雪糕 估唔到味道都幾有驚喜⠀
士多啤梨味既雪糕 酸酸甜甜 味道一啲都唔人工 口感比較似雪葩 帶空氣感 仲會食到粒粒士多啤梨籽⠀

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

想有多啲澱粉質落肚嘅朋友 仲可以試埋三文魚茶漬飯 蕎麥麵 稻庭烏冬 芝士年糕⠀

環境舒適 冷氣夠大 油煙唔大 食完都唔太覺身上有陣女仔最驚嘅燒肉味