2017-08-23
今日我同屋企人去沙田河畔花園探一位親戚,探完之後,我同我屋企人喺附近食午餐,最後我哋選擇咗和氣食堂,因為要比佢門口嘅海報吸引左!估唔到12點鐘食,都幾多人喎,仲有好多人喺門口等位,同埋有好多遊客來幫襯Tim !咁我哋就選擇左兩個午市套餐!北海角切魚生冷麵 $62個冷麵有胡麻汁同和風汁揀,我就揀咗胡麻汁,冷麵好入味,魚生都唔錯,都幾新鮮, 細細粒易入口,仲要有好款式嘅魚生,配料都幾多下架,仲有我最愛嘅玉子!吉列豬扒番茄湯讚岐烏冬 $58呢度烏冬都幾特別架,佢係用蕃茄湯做湯底,蕃茄湯好濃好香,仲好入味添,豬扒都炸得好脆,好香口,仲有我哋最愛嘅日本魚肉、粟米同海帶做配料😍套餐加$12就可以追加兩款小食!真係好抵👍🏻味付螺肉 味道唔錯,份量都不少,小食來講都算抵👍🏻跟餐仲會附送飲品👍🏻總括來講,餐廳嘅日式午餐都算幾抵食,食物份量都唔少,味道都唔錯,下次我都會來試吓個晚餐先!
咁我哋就選擇左兩個午市套餐!
北海角切魚生冷麵 $62
吉列豬扒番茄湯讚岐烏冬 $58
套餐加$12就可以追加兩款小食!真係好抵👍🏻
味付螺肉
味道唔錯,份量都不少,小食來講都算抵👍🏻
跟餐仲會附送飲品👍🏻