2015-09-18
今日食lunch的時候約左個朋友,一齊去左銅鑼灣食,咁岩有d文件要搵佢簽簽,於是約左係銅鑼灣見見,順便有籍口去到銅鑼灣食野,哈哈。於是簡左呢間就腳既尚鮮。地方好近地鐵站出口,行幾分中就到!其實早在之前已經聽過呢間野既名,只係一直未抽到時間試試。呢間野係佐敦站都有分店,於是今日決定食下!去到門口,環境也不錯,侍應好熱情地招呼我坐下,還主動介紹餐飲餐湯給我嘗試,他們說餐湯是經過精心燉煮的,營養十足。待我朋友到了後於是我就叫左一個set lunch!食set lunch 前按他們建議,叫左一個川貝海底椰燉湯。個湯份量十足,除左湯味濃郁,裡面仲有足料湯渣,雞腳,海底椰等等。果然真材實料!岩哂最近轉天氣,開始有d咳嗽既我飲!可以潤肺止咳:)侍應果然係好推介。他們仲話湯款期期都唔同,下次一定要試試其他!Set lunch方面簡左魚生飯,上碟時魚生整得十分精緻。有三文魚,生蝦,帶子同吞拿魚,格離仲配上開胃既沙律,仲送埋飯後既一碟小水果。周全細心既配搭令人食得健康之餘,都十分飽足。侍應亦都細心地介紹他們有不同的火鍋沙底,夜晚可以同成班朋友,一齊黎打個燉湯火鍋邊爐:)如此新穎的idea 都未曾試 過,一
如此新穎的idea 都未曾試 過,一定要搵日再食下夜晚個餐。
飲品方面叫左個洛神花茶,味道淡淡的,微甜微酸,感覺十分健康開胃。有別於一般餐廳,飲品都好似落太多糖分。而且飲料的杯也十分吸引:)不得不讚這裡的人認真細心的態度及舒服的環境,讓我們可以食到這個美味的午餐!:)