2018-01-11
有咩開心得過在工作上識到幾個同聲同氣既同事再升華到做好朋友呢?我地組成左4個飲食兵團(4寶) 一齊出動食好野. 見到近排好HIT 既郁郁下pancakes就襯其中一個團友牙痛完就去即刻衝去食.我地都預早打去Book左位先, 8:00到都仲要等15分鐘佢地好先進全程都係叫我地自己用pad pad落單既.我地當然慢慢一步一步研究啦.首先食左一碟Garlic and Lemongrass Chicken Wings嘩...真係好香茅呀!勁多香茅在雞翼上面, 食落就係似香蒜雞翼味反而香茅味就唔算好重. 咸咸甜甜一碟6隻都好唔錯.我地4個人叫左3個main courses 仲要留肚食郁郁下pancake. 呢個Truffle e Fungi Pizza 好勁, 未上枱已經遠遠傳黎松露味, 上枱時見到佢出晒煙上面D芝士仲跳動中一陣一陣松露撲埋黎, 嘩暈到了!! 我地相機食完就即刻動手啦.係有拉絲嫁.......上個批係厚批不過咬落好鬆好chewy好有咬口,完全唔似小時候成日食個D實的的厚批呀!係會愈食愈想食呢.......... 上面既芝士加埋松露個味道好濃郁加埋D菇真係一絕! 我本身唔算pizz
我地都預早打去Book左位先, 8:00到都仲要等15分鐘
首先食左一碟
其實唔加個汁只食雞同埋Waffle 都好特別,可能面有小小檸汁一啖咬落去有酸味中和左炸雞既油膩,塊雞咬落去嫩滑多汁唔會好乾做得好好!! 再加埋Waffles既甜甜地真係估唔到口感咁特別. 第二啖加埋個汁就更rich.
不過就唔算係好有驚喜. 味道係好味既不過唔會有WOW既感覺.