2020-02-27 26 浏览
好耐冇嚟過北角既和富啦,呢度比以前擴大咗好多,食物嘅款式都多咗好多,食店多咗空間大左選擇多咗!行行吓就比依一間吸引住,因為我本身就已經好鍾意食辣嘢,紅色嘅招牌,加上入邊咁有氣氛嘅環境,就決定食呢間!依家好多分店㗎,午市同埋晚市嘅時候都幾多人,呢度員工都好好,自助掃QR code下餐,如果唔識用,員工會主動幫忙!呢度嘅上菜速度好快,而且每一碟餸嘅份量都幾多,set lunch真係好抵食,當然都可以散嗌啦!我就要咗個水煮牛套餐,小辣,再加一個炒菜,另外仲要左杯大大杯既酸梅湯!水煮牛嘅份量比我想像中嘅多,而且好足料,牛肉嘅份量都幾多,而且厚度都適中,味道唔會過鹹,配埋白飯食真係一流㗎!一啖牛肉一啖飯,牛肉嘅香辣味好豐富,唔會淨係得個辣,有少少麻仲有香辣感覺!炒菜都好正,分量真係可以夠兩個人食㗎,唔會過鹹,而且椰菜花嘅數量幾多,佢有得選擇全素或者加少少腩肉,咁我當然要腩肉啦,出嚟嘅效果果然好香,鹹鹹香香撈飯食,真係冇得頂呀!依杯大大杯嘅檸檬酸梅湯,真係比相大好多㗎,絕對夠兩個人飲,而且好解渴,好過飲水啦!

水煮牛嘅份量比我想像中嘅多,
而且好足料,牛肉嘅份量都幾多,
而且厚度都適中,味道唔會過鹹,配埋白飯食真係一流㗎!
炒菜都好正,
分量真係可以夠兩個人食㗎,唔會過鹹,
而且椰菜花嘅數量幾多,
佢有得選擇全素或者加少少腩肉,
依杯大大杯嘅檸檬酸梅湯,
真係比相大好多㗎,絕對夠兩個人飲,而且好解渴,好過飲水啦!