2017-10-12 39 浏览
餐廳環境比較昏暗都幾有feel,用嘅餐具佈置都幾有格調,六點去到餐廳時一個人都冇,環境都比較幽靜,因為無咩客人,一開始仲驚有少少中伏,但都食完晒離開過一刻,餐廳已經坐到滿晒人啦,好多人都一班朋友黎聚餐,氣氛又變得好熱鬧!!跟餐加$50嘅沙律同埋餐湯,沙律係藜麥沙律,藜麥係一種好健康既食材,配埋酸酸地嘅沙律汁,好開胃。 跟餐送嘅餐包,配埋黑醋汁點吓點吓好返食晒。餐湯係薯仔湯,薯仔湯口感綿密,飲得出真材實料。另外跟餐加左$20叫咗龍蝦湯,比較滑身同濃味,$20抵比啊!第一個主菜係大蝦冬陰公意大利飯,大蝦用牛油煎過,好香,意大利飯比較硬身又索滿冬陰公嘅汁,酸酸地又唔會太辣,泰式香料味都好突出,好味!第二個主菜係烤紐西蘭羊架伴薄荷乳酪(五成熟),伴碟有秋葵、薯蓉、番茄仔,羊架有羊臊味,唔會太嚡口,正!薄荷乳酪汁酸酸地可以減低左羊架嘅油膩感。甜品係紅豆綠茶蛋糕, 頂果層係紅豆慕絲,之後係綠茶慕絲,最底個層係綠茶蛋糕,個甜品唔會太甜太膩,啱我!最後媽媽食到太飽啦,餐飲都冇叫,我就叫左一杯茉莉花茶,清一清食到好飽嘅肚。
啊!