2016-04-03
一向對韓風冇特別留意既我今次同熱愛K-pop既朋友去食呢間 Running man 既主題餐廳。一上到去出,已經有個oppa企係度,等我仲講廣東話,但原來這個係真oppa,唔識中文。唯有用英文溝通。睇到餐牌,係丧屍主題,難怪有d似 Halloween佈置。叫左魚糕湯,奶油麵包炸雞,吞拿魚飯團,水蜜桃果汁,提子汁。奶油麵包炸雞,巨型的麵包,白色奶油本來看似好油好膩,但食落唔覺,醬汁好正,真係除左炸雞同麵包諗唔係到有咩可以佢咁夾。食麵包加汁都已經令味覺好豐富。再者,雞既分量好多,廚師亦好細心,係麵包內有炸雞,麵包外亦有,令想多汁少汁都可自已調整。建議可3人叫。魚糕湯好似打邊爐,魚蛋更用木籖穿好,非常方便整同食,配料冬菇好香,吸到魚湯味。而湯底好清香,淡淡魚味。此湯非常多料,建議可4人叫呢個。而且魚糕湯中和炸雞熱氣,滋潤下口腔。水蜜桃果汁,提子汁都有果肉粒,中和下濃味食物,又健康,比叫啤酒好。總體主題餐廳非常有特色,枱上有小遊戲玩,餐廳佈置亦好用心。