2016-04-03
譚仔 簡直香港地標 好似7仔咁行幾步有一間(如果2兄弟加埋) 聽講內部不和而分裂本人好鍾意食米線 香港米線有好多 我食過好多間米線 但譚仔我人生以來只食左2次 2次都好伏 好難食 剩一半首先第一次食我係叫左湖辣 個辣好5自然 好似化學野 個湯好簡水 食得好5舒服 心諗可能湖辣5岩我口味第2次食係因為荃新2期同朋友睇完戲 個商場冇乜野食 係零零舍舍得個譚仔 心裡5想不過冇得選擇 果然又中招 呢次叫左酸辣 d酸又係好5自然 感覺又係化學野 辣同樣5自然 由於我有小小感冒 飲左廿四味 但食米線都有廿四味果種苦味 每一口都變左廿四味不過我下午食 xx酸辣粉同樣都有飲廿四味冇事wo 5通譚仔米線可以突出苦藥味😂 或是碗野本身苦 真係食5落點解咁多人鍾意食譚仔 5通我口味與眾不同? 不過個土匪雞亦的確好食 好有味 好夠料