2019-09-18 1251 浏览
呢間雲吞麵食過2-3次,我每次都叫雲吞麵,另加碟腐乳通菜,味道其實真係好一般,都係貪佢平。但係平野真係冇咩好野😢記得上次食果陣,食到一半,碗雲吞麵入面突然發現有張tissue既角,嚇左我一跳,我即刻舉手同個阿姐講,呢個阿姐第一反應係好鎮定咁話可能係d雲吞痴住d紙巾,佢之後換過第碗俾我。其實佢咁鎮定仲要即刻知個source, 係咪經常都有呢個情況呢?😢 不過算啦,當時我係覺得賣到咁平唔可以要求咁多既。因為要慳錢,今日又來到呢間諗住野食啦。點知另一個阿姐超串,激死人😡 睇開我食評既都會發覺我好少會彈一間餐廳,但呢間野真係太過分了!我入到去坐底,舉手示意阿姐過來同我落單啦,當時個阿姐同我距離大約有3米,佢見到我舉手,係旭都冇旭過,就咁唉係個出餐位度,大聲呼喝問我食咩~我真係好唔gur, 我作為顧客,點解要我配合你呢?所以我唔理佢,睇佢幾時過來。然後佢附近有客落單,佢又識行埋去落單喎,佢果邊落完單,我再望佢,佢望到我又當我冇到喎🙄 然後我再大聲叫'唔該!',當時其實全部人都感覺到個阿姐有問題,佢仍然係唉係度旭都唔旭,我就話佢企咁遠我點落單呢,個阿姐仲好意思答話'你大聲叫就得啦'🤬🤬其實係中環呢

其實係中環呢d 咁多寫字樓既區,你要d客配合你,大聲叫,而你完全唔識尊重人,你做咩服務性行業呢?

唔尊重客人,其實幾平都冇用啦。