好少去紅磡, 咁啱黎到, 就搵下附近有咩好食, 今次選中呢間三河, 因為好評過百未入去前, 見到裏面d裝修, 都嚇左一嚇, 唔係想像中既日式木枱椅, 而係一間喺舊區既店, 裝條好殘, 似茶餐廳多啲, 不過, 一場黎到, 唔好俾個門面嚇到, 一於入去試下一坐低, 送上兩杯茶, 用既竟然係透明既即棄小膠杯, 同預期頗有出入好喇, 講番啲食物:第一樣送上既係小甜薯, 有幾粒, 一節手指咁大粒, 用一個好似大排檔既兜仔裝住, 原來甜薯係凍既, 買相真係唔太好, 幾粒野喺個兜度, 盛為大概$38, 小弟覺得唔值第二係滑蛋豬排飯, 賣相尚可, 但係, 豬扒好薄, 粉好厚, 扒只係佔三份一, 成個飯有甜味冇喊味, 啲飯濕晒似塗湯, 唔好食跟住黎既係炸年糕芝士, 穩鎮之作, 我嗰舊燶左一達, 算得上唔合格最後係鹽燒三文魚, 唔知$58定$68, 得一件, 紅磡咁平租竟然貴過出面和"文"兩個人埋單$209, 舊區, 舊店, 餐牌上既價錢都唔比出面平, 都係食番啲大路既店好過

好喇, 講番啲食物:

2011-10-21
$104.5 (晚餐)