2018-02-26 939 浏览
十二點左右 想食brunch, 同朋友去beans試下叫咗classic Benedict,肉醬薯條和green tea comboClassic Benedict真心好味 麵包配上煙肉再加沙律 食落無咁咸之如 Benedict 一口咬落 蛋黃滲哂出嚟 但又蓋不住煙肉的香味 煙肉食落唔難咀嚼 沙律菜好新鮮配上脆脆麵包粒 整個食落多重口感而肉醬薯條都唔差 肉醬肉較多 醬唔酸 反而薯條好食 因為岩岩炸出來熱辣辣至於重頭戲 green tea combo, 最愛食抹茶心太軟 抹茶屬無甜味 食落些少茶既苦味 好香抹茶 而且心太軟外層既蛋糕比較硬身 外表烤到有些少脆身 一定要沾上抹茶醬 或者覺得膩 可以配上抹茶雪糕 有冰火感覺 同埋雪糕比醬無咁濃味 有甜味之於唔會缺少抹茶味 至於 抹茶芝士撻個人覺得唔係太夾 因為兩樣好濃味撞埋一齊個味道夾唔埋 同埋好膩 會食到抹茶既苦同芝士既酸但總括都唔錯
十二點左右 想食brunch, 同朋友去beans試下

但總括都唔錯