朋友介绍来左北角和富道食鸡煲,依家开始系时候食鸡煲噜,夜晚又秋凉,食完都唔会觉得热,岩岩好:P同男朋友两个来食,一开头无EXPECT到佢啲份量咁多,我觉得可以嗌少啲/多啲人来SHARE食  老板娘好细心问我地怕唔怕辣,我地话OK啦,唔系特别食得辣,佢推介左「奇味鸡煲」畀我地:) $188 (如果食得辣重有麻辣鸡煲架!!!鸡重可以转田鸡!)好浓鸡煲味,奇味来讲,有辣香,但唔辣,食得舒舒服服。啲鸡好滑好滑!!!但一啲都唔肥(你知啦。。。港女最怕成旧都系黄色脂肪既肥鸡。。。)好正!!重有啲冬茹衬底,一流!足料竹蔗茅根大大枝只系$33 痴左线....好味到我最后拎埋佢啲萝卜出来食 LOL 我地叫左五个dishes  — 鲜墨鱼滑 $68呢个老板话系亲手手打!鲜墨鱼滑! 不过其实佢唔讲我都食得出系鲜墨鱼打成,无偷功减料,加啲carbs落去 >_< 超大旧!!!食到好饱,但都食晒,因为真系好好味 —云tun双拼 $68一半虾;一半韭菜猪肉!!!!!呢个老板话云tun入面啲料系自己mix 出来,而且云tun都系自己即日包,超有心机!—炸鱼皮 $45超大兜omg!!系新鲜炸起,好脆口—
朋友介绍来左北角和富道食鸡煲
同男朋友两个来食,一开头无EXPECT到佢啲份量咁多,
我觉得可以嗌少啲/多啲人来SHARE食

老板娘好细心问我地怕唔怕辣,
我地话OK啦,唔系特别食得辣,
佢推介左「奇味鸡煲」畀我地:) $188
(如果食得辣重有麻辣鸡煲架!!!鸡重可以转田鸡!)

好浓鸡煲味,奇味来讲,有辣香,但唔辣,
食得舒舒服服。
好正!!重有啲冬茹衬底,一流!

足料竹蔗茅根大大枝只系$33 痴左线....
好味到我最后拎埋佢啲萝卜出来食 LOL

我地叫左五个dishes

— 鲜墨鱼滑 $68
呢个老板话系亲手手打!鲜墨鱼滑!
超大旧!!!食到好饱,但都食晒,因为真系好好味

—云tun双拼 $68
一半虾;一半韭菜猪肉!!!!!
超有心机!

—炸鱼皮 $45
超大兜omg!!系新鲜炸起,好脆口

—羊肉片 $98
呢个简直系我觉得最抵嘅dish
因为佢有成两层羊肉,
大大片!!!厚切。

—鲜鱼片 $88
老板娘好细心埋来话唔使熟咁耐,好快熟,
好彩啫!因为佢真系好新鲜,熟一阵拎番起已经好鲜味,好滑,
重摆耐啲应该成块鱼溶埋系汤底入面 lol

呢间鸡煲一定再有下次 >_<!!!
不过要同多啲朋友一齐来先!
因为老板太大方,啲送太大碟,
一班人食先食得晒唔会浪费食物 lol
2019-10-21