2016-03-13
- 有日聽見朋友話想食FUSION菜 , 心諗未食過喎 , 一於去試下 ~ 去到發現食既都係平常既印度同地中海菜 , 既然有食過既經驗,一於照食啦HAHA ~ - 環境好簡潔, 整齊~順帶一提~ 椅子好軟好好坐 , 桌子夠大唔洗怕唔夠位放多樣菜式 - 餐單簡單易明, 而且中英對照,仲圖文並茂, 包你睇得明! - 岩岩黎到坐上椅既時候, 服務員好快就會為你送上前菜, 脆餅多塊;配上薄荷醬同埋酸辣醬(?)口感同味道都十分有趣,小小甜小小辣開胃, 又脆卜卜易入口;作為前菜都幾好~ - 忌廉湯;味道十分之濃 , 味道好出, 但有小小過咸,如果比較喜歡濃味既朋友有福了~包你滿意呢個湯,相反如果喜歡清淡既朋友, 咁就可能有點失望了haha. - 菠菜芝士鍋;健康美味之選~ 菠菜味都幾濃, 啖啖清新~芝士味比較唔凸出, 唯一可惜係要額外叫多個飯黎配, 齋食個鍋會超膩~- 雞串燒 ;雞肉有小小濕 , 雖然唔太脆 ,比較辣, 辣到要飲水添HAHA ,除左辣既味道之外就只有口感~所以大家可以配合一開始比你既薄荷醬入口,都唔錯~ - 印式無骨燒雞 ;我最喜歡既菜式 , 新鮮
一於照食啦HAHA ~
順帶一提~ 椅子好軟好好坐 ,
桌子夠大唔洗怕唔夠位放多樣菜式
仲圖文並茂, 包你睇得明!
服務員好快就會為你送上前菜,
脆餅多塊;
配上薄荷醬同埋酸辣醬(?)
口感同味道都十分有趣,
小小甜小小辣開胃, 又脆卜卜易入口;
作為前菜都幾好~
味道十分之濃 ,
味道好出, 但有小小過咸,
如果比較喜歡濃味既朋友有福了~
包你滿意呢個湯,
相反如果喜歡清淡既朋友, 咁就可能有點失望了haha.
健康美味之選~
菠菜味都幾濃, 啖啖清新~
芝士味比較唔凸出,
唯一可惜係要額外叫多個飯黎配, 齋食個鍋會超膩~
雞肉有小小濕 , 雖然唔太脆 ,
比較辣, 辣到要飲水添HAHA ,
除左辣既味道之外就只有口感~
所以大家可以配合一開始比你既薄荷醬入口,
都唔錯~
我最喜歡既菜式 , 新鮮送上黎既時候係聽到鐵版既"滋滋"聲,
未食已經令我流晒口水 ,
放入口既時候熱辣辣, 小小脆, 但竟然有肉汁, 仲以為會燒到乾晒haha
小小辣, 雞肉好軟身,
配合檸檬汁令到個雞更加惹味
十分推薦!
- 整體而言 ;
同一般既地中海+印度菜差唔多 , 如果大家喜歡呢兩種菜底 , 都可以黎食個究竟 ,
而且食物質素都幾好 , 值得一試
價錢方面都唔算貴 , 同平常同類型既食店差唔多,
可以接受, 不訪黎食下