2021-11-10 3265 浏览
今晚約左幾個姐妹食飯吹水,大家都好喜歡食粵菜,所以就揀左呢間試下。地方乾淨懷舊,環境清幽帶柔和音樂,桌子和椅子非常寬敞舒適。餐牌精美帶大紅色,中間有兩個獅子頭門鎖,整得非常細緻,可見手工不錯,夠晒霸氣。川味口水竹絲雞半透明帶啫喱狀既厚切竹絲雞片,食落去軟棉棉帶點涼意,睇落去好辣,但食落去原來係唔辣亦唔會太油。金甲脆魚皮用蛋黃醬染蓋魚皮,炸到金黃色,香脆可口,份量都算多,整到層層疊既特色,我地四個都食唔哂。桂花蜜燒去骨鴨腳包表面有片桂花瓣作裝飾,鴨腳包住帶甜甜既叉燒,肉質軟嫩還帶暖暖的,一片放入口剛剛好,口感幾特別。三色藜麥金沙蝦球蝦球好大粒,蛋黃漿和粉伴在一起再炸,香脆粉薄,蝦球爽口彈牙,非常滋味。脆香豆酥蒸銀雪魚球厚切片既銀雪魚,配上些少炸蒜,底下有蒸蛋墊住,蒸出黎既魚唔會太鞋,火喉剛好,魚肉嫩滑,岩晒我口味。黑松露和牛沙窩飯炒飯比較乾身,非常香噴噴,和牛粒份量多,好重牛肉味,天氣凍食時,沙窩仍然可以保持內熱,真係好適合而家食。金箔芝麻卷懷舊芝麻卷真係唔係周圍有得食,即叫即蒸,送到黎仲係熱辣辣超軟熟,好香芝麻味,呢個真係必食,非常難得。

地方乾淨懷舊,環境清幽帶柔和音樂,桌子和椅子非常寬敞舒適。

川味口水竹絲雞

金甲脆魚皮