晚上7點到達D2Place, 原本想食譚仔, 但已經有好多人排緊隊, 唔想等所以轉左食呢間。(原來宜家荔枝角食店旺左咁多, 實在太好, 希望可以將呢個消息傳去比其他荔枝角餐廳老闆, 等佢地營業時間長少少同埋星期日都繼續開店做生意, 尤其宜家D2Place每星期都有舉辦市集, 吸引左好多人黎到荔枝角逛街同飲飲食食, 建議各大店家特別係飲品店可以黎到荔枝角開舖, 因為每逢假日李圓圓就會大排長龍) 我地都叫左鐵板便當, 老公食B5 - 日式咖哩牛肉, 我就食B11 - 蒜香三文魚+柚子醬油燒極黑豚。三文魚+黑豚 - 佢地供應的配菜係我好鍾意既粟米同中華沙律, 不錯, 個人覺得開心過食青瓜, 椰菜絲, 紅黃綠青椒。肉類感覺新鮮無雪味, 肉質係比較乾身既嗰種, 唔錯既係醃得入味, 有比心機落去煮只係份量少, 我食量不大都覺得唔夠飽。咖哩牛肉 - 老公話牛肉都算大塊, 唔係碎濕濕嗰種, 醬汁味道正常。特別要提下既係餐廳有提供免費餐湯給堂食的客人, 我唸有好多人唔知, MENU無寫, 點餐時員工亦只係講有包一杯飲品,  直至我見有客人出去取餐處自己𢳂(but)湯飲先知, 但眼見少於半數食客咁做。今日

蒜香三文魚+柚子醬油燒極黑豚

咖哩牛肉

特別要提下既係餐廳有提供免費餐湯給堂食的客人, 我唸有好多人唔知, MENU無寫, 點餐時員工亦只係講有包一杯飲品,  直至我見有客人出去取餐處自己𢳂(but)湯飲先知, 但眼見少於半數食客咁做。今日餐湯係麵豉湯, 味道OK, 算濃郁, 有誠意。

整體而言, 如果餐廳可以留意多點細節位會更好, 例如: 可樂係暖既, 而食物就有點攤凍左, 同埋如果覺得食材太貴無錢賺, 寧願店家加價都希望食物份量可以充足D, 客人先至會有滿足既感覺。白飯亦略嫌口感較硬。

另外, 負責點餐和收銀的員工態度有待改善, 反應冷淡, 目無表情, 有點趕客。