2019-01-10 344 浏览
今日朋友約左旺角雅蘭等,話想飲茶,甘旁邊就望到呢間酒樓入口,所以就上左去呢度飲茶食嘢😀原來呢度都幾多種類食物,隨左有點心,燒味粉面,火鍋,有茶樓既一般食物外,仲有泰國嘢食🤔🤔泰式鳳爪——-味道ok,但不夠辣,吳鐘意搵好多粉絲放係底,粉絲多過鳳爪,同吳夠配菜,例如加反多D芹菜洋蔥會好味D,用芹菜洋蔥放底,味道仲配合,夾埋一齊食會好味D,好過放粉絲,成碟粉絲無食😰腐皮卷——-炸得都夠熱夠脆,味道👌蘿蔔糕——-味道一般同煎得吳夠燶🙄煎腸粉——-味道ok,如果煎透D會好味D😅薑醋蛋——-未夠入味,豬手如果時間耐D入味就會好食D,但D薑就太老,好多根,蛋就夠味好食😰擂沙湯丸——-最差係昵個,咬落口D粉淋pat pat,一D口感都無,入面既芝麻味道就ok,我同朋友一人食左一個,剩反果兩個都無食,因為吳好食😫🙈🙈
腐皮卷——-炸得都夠熱夠脆,味道👌
蘿蔔糕——-味道一般同煎得吳夠燶🙄
煎腸粉——-味道ok,如果煎透D會好味D😅