2015-04-05
好耐都無買過團購, 見到呢間做Set-dinner同任叫甜品不如就試下啦!唔知系唔系團購既原因, 所以六點三無幾耐就已經full-house.不過, 系落單既時候發生個小插曲, 我地想知是日餐湯有咩好選, 個侍應好hea咁同我地講…”奶油忌廉雜菜湯”…我地以為真系咁好一個湯有咁多料, 點知佢好寸加多句, “阿生, 系奶油忌廉湯或雜菜湯”…當堂都幾有bad feeling先上既系龙虾湯, 個湯都幾creamy, 仲有D虾肉tim!然後就黎左個頭盤, 我地各叫左個三文魚salad 同田螺焗薯蓉, 賣相都唔錯!之後就上個主菜, 有法國功封鴨同三文魚扖. 狼仔就覺得個法國功封鴨煮得比較干, D肉較為”鞋”, 真心未食過法國功封鴨, 唔知系米特式黎呢! 而個三文魚扖食既時候要小心D, 可能系個部位問題, 較為多骨 若果睇呢個post既讀者, 平時食骨會啃親, 就千奇唔好選啦!其實食到呢道, 都已經好飽, 所以甜品放題都系食左一round!“Let pictures speak for themselves”, 都系post D相比大家睇啦!味道上就普通D, 不過個心太軟都keep到朱古力流心,