2017-05-24 2080 浏览
又係時候搵新餐廳去食嘅時候啦,今日見到有兩間餐廳係之前未食過嘅,一間係中式嘅小菜餐廳,另外一間係新開嘅韓式餐廳。咁當我想打個電話問下間中式餐廳午餐會唔會有小菜嘅時候,竟然發現間餐廳暫停營業,所以就去試一試間韓國餐廳。一點半嘅時候去到個場都幾爆,我前面仲有一台大概七個人嘅喺度等緊位。我地就無等左5分鐘左右,等緊嘅時候發現有啲客喺度等咗好耐都未有得食,有少少嘈,向侍應追緊嘢食。所以都有d擔心要等好耐。一心就諗住嚟食佢最吸引嘅步兵鍋,即係韓式嘅部隊鍋,一人有一個,仲有一個火爐哄住,好似好吸引咁,但係當我地坐低嘅時候已經話啱啱賣晒,真係好失望。我就唯有食石鍋飯,等左差唔多五至8分鐘左右,就已經有得食。但係好奇怪地食落去嗰啖飯係暖嘅。。我哋摸落個石鍋嗰度,個石鍋竟然係一啲都唔燙手,所以佢就要求拒整番熱。再等都差唔多要10分鐘先至攞得返出嚟,食今次真係熱辣辣,攞出嚟個石鍋都出煙,而且就真係有飯焦啦,但係得等候時間長。我食嘅係豚肉石鍋飯,佢肉嘅份量都幾多,係薄切片,但口感略鞋。仲會有泡菜同埋韭菜做配菜,鍾意食淡味嘅而家食咗啱啱好,但我鍾意食濃少少,就要再加多少少韓式辣醬撈埋先好食。另外我同事叫咗一個

另外我同事叫咗一個香豬肉紫菜包飯佢整嘅時間都差唔多要25分鐘先至出到黎,但係我同事話個味道係幾好唔錯嘅,佢比75分以上,而份量唔好睇佢淨係得三粒紫菜包飯,係夠飽,而且入邊啲飯係經過調味,唔係純白飯。

總括來講呢間野嘅味道係真係唔錯嘅,但係唯一就係佢嘅服務根本唔夠人,同埋技術上真係有錯,呢度扣好多分。