2021-09-18
星期日夜晚七點度本身想去另一間食,不過要等位,就打電話去呢間睇吓仲有冇位,好彩都仲有,就嚟咗呢度試吓。可能個位比較偏僻,所以客都少啲,同埋開咗一段時間熱潮過咗?地方大夠寬敞,都仲有好幾張吉枱。晚市有晚市menu,三文治all day breakfast 嗰啲都冇,係得幾款小食,燉飯,千層麵,漢堡咁。我哋兩個人叫咗個烤豬肉沙律,牛肉漢堡,同一個燉飯。一開始送咗兩款麵包,應該係自家製?好好食,暖暖地,佢有有香料嘅牛油配,不過我冇點都好食。跟住先嚟沙律,沙律菜正常新鮮,又唔會好多醬,清清地幾好,可惜個烤豬肉就唔係好得,好肥膩,我寧願要烤雞或者煙三文魚咁。跟住嚟個燉飯就意大利飯咁,八爪魚腳煮得夠淋唔會咬唔開,跟住煙三文魚就幾粒碎碎地咁,個汁係忌廉明太子,正正常常。最後嚟個漢堡,好就係都配咗唔少沙律菜,感覺比較健康,但主角舊漢堡就真係好唔得,完全冇肉味,淨係得個口感,非常失望。總括嚟講,味道質素真係好一般,不過叫做算好坐,如果喺觀塘真係可以有其他更好選擇。