2021-02-15
以前唔多相信點解d人會因為好滿意或者不滿而開個a/c黎寫食評, 我終於都明白, 實在唔呻下唔得。黎間既糖不甩原本係好食既, 我亦光顧左好幾年, 加上我有食物敏感, 出街可以選擇的小食不多, 不時會專程路經買盒糖不甩解饞。一個人食,次次都食唔晒, 試過叫個姐姐唔使比咁多我,唔好浪費。但自從疫情開始, 長駐個位姐姐甚少見, 轉為另外兩位姨姨, d糖不甩既味道都差左。起初我仲諗個個整都差唔多既,自己心理作用吧~再食多幾次, 一個就超多糖, 食到甜味外,花生芝麻都食唔到味, 凍左仲會變成糖膠包糖不甩咁樣🤦♀️點知, 低處未算低, 另一個可以姨姨可以令到盒糖不甩變難食, 先會另我“讚嘆”到要黎寫食評一黎佢好慢, 個個客都要反sell一輪, 但完全無視後面條人龍疫情下生意難做我明, 但也真心等得太耐, 我要糖不甩, 佢skip我, 做後面個幾個買糯米滋既客人先, 我都明, 我唔介意等一陣。但佢sell勁耐, d客都話唔使買咁多, 仲狂sell, 我就繼續係度等佢, 好似skip我, 我係度等佢應份咁, 但其實明明排隊輪到我。銷售技巧差, 手腳慢都算, 當我心急,但佢兜糖不甩真係少糖少花生到一個點我
銷售技巧差, 手腳慢都算, 當我心急,
但佢兜糖不甩真係少糖少花生到一個點
我忍唔住叫佢比多小小我
(我本身怕人誤會貪小便宜, 唔少得太過份, 我唔會出聲)
問題係, 我出到聲請佢比多小小,
佢竟然話今日唔係好夠料, 下次先比d我
心諗,兜糖不甩白雪雪,得舊糯米, 咁唔好食,仲會有下次嗎 -______-
況且, 之前有1, 2次我光顧時, 其實佢都係比好少料, 不過我無出聲, 只諗住佢可能替工唔熟手, 一次半次唔好食都算吧~
點知, 開到聲, 連小小都唔比
最後我食左幾粒, 真心覺得唔好食, 在食糯米粉團而已, 只好放棄。
佢慳左匙糖粉花生粒, 但令到盒野咁難食, 如果我係生客, 根本無可能再光顧, 下次比多d我有咩用 -_____- "
以前糖不甩真係好食既, 但真係無諗過, 原來整糖不甩出自唔同人手上, 出黎既味道可以差咁遠
味道差左, 賣相差左, 銷售態度都差左
(相信係個別神隊友既問題) 🤦♀️😅