2023-07-22 43 浏览
記得之前同老公同埋啲朋友嚟食過一次,今次就同媽咪細佬嚟食,啲回憶出返晒嚟!我哋黎嗰日咁啱落雨,一定要坐室內,本身如果冇落雨坐出面會舒服啲,因為有勁多我鍾意嘅綠色植物揀咗SET LUNCH 有頭盤,主菜配咖啡或茶,我哋食咗呢啲👇🏻-凱撒沙律-蕃茄雜菜湯-周打魚忌廉湯-法式焗田螺(一打)-美國辣肉腸比薩-美國安格斯肉眼扒-墨西哥雞肉芝士餡餅-脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁凱撒沙律頭盤嚟講都算大份,生菜好新鮮,食落幾清新,食咗必食嘅法式焗田螺,每一粒都啖啖肉,好香牛油味,薯蓉又好食。墨西哥雞肉芝士餡餅有八件,入口熱辣辣,好多拉絲添,好足料。Pizza餅底比較薄身,所以好夠脆,辣肉腸配雙重芝士好有口感。鹹豬手切好咗一件件,好容易食,啱晒我地呢啲懶人,豬手皮入口夠脆唔硬,我鍾意點蜜糖芥末籽汁,可以平衡個鹹味,另外個炸薯角都好脆好香口!最後仲有個肉眼扒,大大塊安格斯,雖然熟咗少少,但味道同口感都唔錯,佢哋嘅份量真係大大份,我哋四個人都食唔晒!

-凱撒沙律
-蕃茄雜菜湯
-周打魚忌廉湯
-法式焗田螺(一打)
-美國辣肉腸比薩
-美國安格斯肉眼扒