2021-07-12
環境:都坐得舒服既,環境望落都算乾淨,但可能店鋪位置較偏僻,所以人流比較少。價錢:普通韓國菜餐廳價,唔會太貴定價適合。食物:佢小菜有3碟,分別係泡菜、拌韭菜同芽菜,泡菜同韭菜都好味,所以一陣就消失左,但芽菜調味有點不足。海鮮豆腐湯都算幾大鍋,2個人倒係細碗飲可以飲到2-3碗,配料都好多(有豆腐、翠玉瓜、硯、青口、洋蔥、蝦)一般韓國菜整呢個湯都會有既配料,飲落唔似味精湯,好飲既,有正宗既味道,回頭率5分滿分我會比5分,因為荃灣區海鮮豆腐湯好味既鋪頭唔多。炸雞翼,有點普通,食落似kfc炸雞翼,好好味既,本來我都好仲意食kfc炸雞翼,有一點唔同就kfc細隻d同乾身d,呢間就會比較大隻,不過價錢都同kfc 差得小小,所以大隻d,都合理,不過88蚊有9隻左右,其實都可以接受。有一碟醃蘿白,味道比較淡但都脆口既。最後,香辣鳯爪,鳳爪煮得夠淋身,辣都幾夠辣,所以配搭一齊食係好味、惹味,但真係好辣服務:其實可以既,不過因為老闆係韓國人,都唔識講廣東話,所以就無出過聲咁
價錢:普通韓國菜餐廳價,唔會太貴定價適合。
食物:
海鮮豆腐湯
海鮮豆腐湯
炸雞翼
有一碟醃蘿白,味道比較淡但都脆口既。
香辣鳳爪