去完睇3D館,再去食lunch,沒有目標下,入左小蟻人,下午3點幾,除了tea set,還有lunch set。唔係太多人,所以可以靜靜地食野,餐廳裝修十分精美,特別中意壁燈,可惜唔記得影相。今次2人叫了1個lunch set-蘋果燒汁吉列豬排飯,以及1個tea set-青瓜蕃茄煙三文魚三文治配薯條。lunch set的份量好足,有2塊豬排,好脆。以$4x嘅價錢食1個lunch,算幾抵食。而個汁,幾特別,食落幾開胃。餐廳tea set以甜品為主,只有2款三文治及1款通粉,因為我地未食lunch,所以揀三文治,以$3x來講,幾抵食。三文魚的煙燻味比一般的輕,岩我口味。整體來講,三文治屬正常,無特別驚喜,如果薯條多d就更好。至於服務,都幾好,通常食完野食,侍應會執走碟及餐具,但呢到嘅侍應,除左執走餐具外,仲抹乾淨張枱,我地可以慢慢坐。唯一覺得美中不足,就係餐飲,要跟指定飲品,如汽水,咖啡,及3款花果茶,我想跟個普通嘅熱檸茶,都沒有。。。

蘋果燒汁豬排飯
煙三文魚青瓜蕃茄三文治