前幾日男朋友話去唔到泰國旅遊住,去住泰國街食泰國嘢同買下泰國嘢補數,所以我地去左九龍城,行下啲舖頭,買左少少泰國嘢,咁耐對面見到有間泰國餐廳,個時又有少少餓,所以就揀左去對面間餐廳,我地叫左個炒金邊粉同一個炸蝦餅。金邊粉方面,一來我覺得但賣相幾靚,而且都幾有鑊氣,入面亦有豆乾、芽菜、蝦,材料都非常豐富,同埋其實真係好大份,幾扺食。而至於個炸蝦餅,就真係超級好食,佢係好似冬甩圈咁樣的設計,方便可以由外,還是由中間都好,都可以容易熟透,係一個簡單得來又聰明的設計,而且可以咬落去啖啖彈牙蝦肉,真係不錯。唔好睇小得兩份嘢,因為餐廳的份量真係好大份,所以其實兩個人都夠飽。以下評分以5⭐️為滿分⭐️⭐️⭐️

以下評分以5⭐️為滿分
⭐️⭐️⭐️