2012-07-10 25 浏览
因为未够钟入场睇戏,所以去食一个early dinner,见到呢间仲有tea set,所以就同男友入去啦﹗叫咗一个生熟牛肉+牛腩河,同埋火车头,再加多一个油菜,侍应小姐话有生菜﹑菜芯同通菜择,我哋选了通菜,之后个经理问我哋同通菜系要点煮,我哋问有咩选,个经理话可以选上汤同马拉盏,咁我哋话马拉盏啦﹗食物嚟到,味道一般,好大碗下,但系d牛腩同牛筋超硬﹗食完口好干,相信系因为味精啦﹗之后,食饱饱埋单,一睇张单真系打咗个突,ttl:139.00之后问返个女经理,我哋系加个12蚊油菜咋㖞,点解收我哋4x蚊呢,佢话通菜唔系可以当油菜选,我话系你哋个侍应话可以选通菜,我哋先择,个经理就话佢系新嚟架﹗有无搞错,一句新嚟就算,问我用咩煮𠮶个系你啰﹗最后我哋都照埋𠮶张单,但真系有受骗感觉,所以唔会再帮衬呢间店﹗

有无搞错,一句新嚟就算,问我用咩煮𠮶个系你啰﹗

题外话/补充资料: 其他用餐以外的补充资料、著数用餐优惠、菜式参考资料甚至饭后有感而发不吐不快?请将食评以外的「题外话/补充资料」放在这里。