2024-03-25 279 浏览
La Resaca 西餐厅喺湾仔皇后大道东,提供一站式嘅饮食体验,方便客人喺一个地方就叹到美食同美酒,悭返好多时间。餐厅虽然细细间,但气氛亲切得嚟,好似系街角嘅小店一样,畀人一种家庭式嘅舒服感觉。餐厅嘅招牌菜系西班牙蛋饼,$88。佢同普通香港风格嘅蚝仔煎蛋或者菜脯煎蛋截然不同,里面加咗芝士、烟肉同埋薯仔粒,味道香浓,食落去既鲜味层次分明。炒蘑菇$58,用新鲜蘑菇配上特制酱汁,味道清新自然,健康之选。而西班牙烤乳猪配焦糖菠萝$398,厨师巧妙咁将甜菠萝同乳猪结合,菠萝甜味同乳猪鲜味互相衬托,乳猪皮烤到酥脆,食落去唔会太肥腻。总嚟讲,La Resaca 为想叹西班牙菜嘅食客提供咗一个正嘅地方。喺呢度,你唔单只可以食到传统同创新相结合嘅美味菜式,仲可以喺繁忙城市生活中揾到一片放松嘅空间。

用餐时段