2024-01-02 842 浏览
品尝炳记美食,简直是这个周末的小确幸啦🍜🎉!一坐下就点了招牌的黑椒猪扒面,哗,猪扒真系够哂香口,黑椒味道扑鼻,辣得黎唔会太过,啖啖肉嘅感觉真系好满足!面条爽滑,吸满咗酱汁嘅精华,食落去真系过瘾!跟住,我再配咗杯热奶茶,香浓得嚟,味道得宜,齐齐凑一凑,真系正!平时以为茶档嘅奶茶会好甜,但呢杯就啱啱好,唔腻口,仲有少少甘香,饮完之后心情大好!😋为咗试多啲嘢,我又叫咗份多士,真系滋味!🤤 松脆嘅外皮包住𠮶份软绵绵嘅内里,啖啖都系幸福,花生酱同炼奶嘅甜,唔会过甜到腻,真系捞到宝了!整体嚟讲,呢间茶档给我的感觉就系「亲民豪华」,既有平时茶档嘅亲切,又有小店吃唔到嘅质感。下次如果过嚟,我一定要试下其他嘅菜式,揾揾新惊喜!😉