今天就去咗NUTTEA试下佢哋嘅手作坚果奶系列,真系一啲都唔令我失望噃!首先,佢哋嘅香芋坚果奶,啱啱噏嘅话,嚟个一句:真系够晒Creamy,够晒滑!香芋味好浓郁,每一啖都觉得芋香突出,又唔会觉得腻,一路饮一路爽。然后,苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶都正到飞起!你话,苹果片加埋枫糖,呢个组合已经够晒惹味,再嚟个坚果奶盖,香港话叫做「脆口脆口」嘅感觉,真系解渴又满足。呢款饮品真系得意,一边饮得到新鲜既果味,一边又有啲脆脆的口感。最后必须提一提,NUTTEA既店员真系有善又好心机,扮我提呢两杯坚果奶茶𠮶阵,店员一边笑一边将胶袋仔签得妥妥贴贴,令我心情都跟住好起嚟。你问我会唔会再嚟?答案绝对系会,下次我仲想试下佢哋其他款式呢! Emoji表示👍🥤🌰