2023-07-06
2023年過咗一大半,為咗好好獎勵自己,當然拉埋老公去食返一餐好嘅,為下半年注入新嘅力量!👍🏻竹 套餐 ($1288)✨季節沙律、前菜冰涼嘅沙律令人胃口大開,水雲爽嫩襯上金箔極為矜貴。✨刺身三款刺身都有質素:中拖羅、魷魚、鱆紅,拖羅粉嫩,食落無筋;魷魚口感較黏;鱆紅雖然薄薄一片但仍食得出魚香,肉質細緻。✨餐湯端上一碗南瓜凍湯,質地幼滑,飲完冇咩負擔感。✨活龍蝦睇住師傅煮嘅感覺真係好似觀賞藝術一樣,每個動作都做得一絲不苟,蝦肉已分成一件件,方便進食而且食落爽口,配以蝦膏濃稠嘅醬汁,再淋入薄荷醬,更為鮮香。✨季節海鮮是日海鮮有北海道帶子,厚肉飽滿,入口鮮甜,師傳煎得半生熟嘅口感再加入清酒,令人印象深刻。✨和牛薄燒薄薄的一片食落感覺唔會油膩,牛味頗重,脂肪分布平均,捲入香蔥和炸蒜,放上烘烤過嘅麵包之上,吸吸油份。✨季節野菜、和牛炒飯米飯粒粒分明,日本櫻花蝦炒得好香,特別叫咗多蔥更有口感,而野菜同樣炒得香噴噴~✨味噌湯、甜品 味噌湯有點過鹹,但剛好有碗暖物,用以清清喉嚨。最後更加有日本蜜瓜,食落清甜多汁!
👍🏻竹 套餐 ($1288)
✨季節沙律、前菜
冰涼嘅沙律令人胃口大開,水雲爽嫩襯上金箔極為矜貴。
✨刺身
✨餐湯
端上一碗南瓜凍湯,質地幼滑,飲完冇咩負擔感。
✨活龍蝦
✨季節海鮮
✨和牛薄燒
✨季節野菜、和牛炒飯
✨味噌湯、甜品