约咗好耐无见嘅好友系佢地头(奥海城)揾食。佢系地铁站接我,叫我陪佢试间特式餐厅。好,开正我个范跟住佢穿过一个西九汇嘅商场仔,再沿住天桥的直路行过几个街口,到咗好新潮嘅街市,对面就系果间特式餐厅。衰鬼,原来真系有特式2个字,btw,门面真系几特别,古色得黎又色彩缤纷7点几,饭市时间,几满座下,等咗一分钟,侍应姐姐好快安排咗2个位比我哋。要自己写纸落单,朋友话佢拍版,叫咗招牌芽菜鸡饭,青辣椒花甲,秘酱通菜,后加特饮美禄恐龙。招牌芽菜鸡卖相好吸引,鸡皮好薄好滑,鸡肉系去咗骨嘅,又滑又有咬口,而且鸡味十足。隔离台嘅呀叔都系食尼样,佢话系似新鲜鸡,系唔系吖?唔理啦,好食就得!个碟仔原来系用来混酱嘅,自己混啦。侍应话用来点鸡食嘅。青辣椒花甲我自己好中意食花甲,好新鲜。青辣椒尼个味几辣下,辣得好过瘾,令人好开胃,所以即系追加一碗白饭,唔好晒咗D汁。秘酱通菜腐乳通菜,马拉盏炒通菜就食得多。咁样捞通菜第一次试,但好有惊喜,个秘酱香香辣辣仲甜甜哋,好在有白饭,好夹吖特饮美禄恐龙咁多种辣后,配上一杯又冻又好饮嘅美禄恐龙系完美嘅结局。美禄嘅味道好比阿华田,但更胜一筹!佢哋嘅餐牌好靓,色彩缤纷得黎色调好柔和,睇

衰鬼,原来真系有特式2个字
,btw,门面真系几特别,古色得黎又色彩缤纷

招牌芽菜鸡
招牌芽菜鸡饭

?唔理啦,好食就得!

个碟仔原来系用来混酱嘅,自己混啦。侍应话用来点鸡食嘅。

秘酱通菜
秘酱通菜

特饮美禄恐龙
美禄恐龙

佢哋嘅餐牌好靓,色彩缤纷得黎色调好柔和,睇得好舒服,而且食物仲好丰富。奈何2个小女子食唔多,唯有下次call多D人再试其他!

好满足的一餐

2019-01-13
等候时间
2 分钟 (堂食)
招牌芽菜鸡饭
美禄恐龙