2020-01-09
<黃金味噌湯一定要試>😍呢間喺 tst既立体派好有日本拉麵店既感覺 近距離望到師傅整野食 有對牆同長枱坐位 主打味噌湯拉麵 由日藉拉麵達人林隆臣大師推介 味道出色 而其它小食都十分出色 值得一試再試😍🍜🍴日本黃金味噌拉麵138 蚊🍜湯底以 免治豬肉 蒜頭 醬油 砂糖 牛奶調味 甜中帶辣 味道有層次感 😍日本人口味🌶秘製叉燒 係慢煮4 個鐘既豬肩肉整成 味道香濃又夠軟滑 仲有個福袋用腐皮做成 入面有薑葱粉絲苣蒻 酸得黎好有口感 佢個麵粗身夠爽口 連埋辣免治豬肉碎 芽菜 🌿一齊食 好有口感又惹味 👍🏻好正 必試🍴拉麵林隆臣推介 特級白湯 大🍜好大碗拉麵 湯底用左白湯 好香雞味 仲有醬汁同奶 令到湯底十分香滑🐤 麵質爽口彈牙 糖心蛋冇得輸 夠滑又香蛋味🥚 叉燒三大塊 慢煮豬肩肉 夠哂香咸 好好食🐷🍴自家製隆臣餃子 48 蚊🥟5 隻包得好靚既餃子 餃皮厚度適中 咬落帶 d香脆口感 入面既椰菜新鮮 豬肉 juicy夠哂足料🌿🐷點埋辣油或醋更正🍴麵豉香葱黑豚腩肉 38 蚊🐷肥美既豬腩肉上面放左甜香既麵豉 豬腩既肥肉同麵豉中和番 味道好 match加埋上面既辣鮮葱花同 芝麻 又
<黃金味噌湯一定要試>😍
呢間喺 tst既立体派
🍴日本黃金味噌拉麵138 蚊🍜
🍴拉麵林隆臣推介 特級白湯 大🍜
🍴自家製隆臣餃子 48 蚊🥟
🍴麵豉香葱黑豚腩肉 38 蚊🐷
肥美既豬腩肉上面放左甜香既麵豉 豬腩既肥肉同麵豉中和番 味道好 match加埋上面既辣鮮葱花同 芝麻 又香又有層次感 👍🏻
🍺coedo shiro白 58 蚊
有果香既日本啤酒 有少少似1662 口感爽滑 夠清新
🍺coedo shikkoku 漆黑 58 蚊
比想像中薄身 黑啤既焦香味唔算勁 但聞落去幾香 口感都滑 唔錯
#拉麵 #味
噌 #啤酒 #豬腩肉 #雞湯 #餃子 #溏心蛋
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#立体派
尖沙咀棉登徑8 號凱譽地下 g13 號鋪