2024-01-01 22 浏览
今次去咗间名气唔错嘅扒房试下佢地嘅招牌,实话实说,食完真系有啲心花怒放🌸!肉眼扒7成熟,入口外层微焦,里头却嫩得嚟个汁液四溢,相当juicy,咬落去肉香四溢,简直系炸裂。但系,同桌的西冷就冇咁好彩,好似少少过火咁,食到尾段先返晒正常,幸好佢最后都过得去,唔至于荒咗一餐。至于啲芝士薯条,讲真,真系好到爆炸💥!薯条金黄香脆,芝士拉丝得嚟唔会过于腻口,啖啖都令人回味无穷,不过份量确实大到搞到我哋两个食唔晒。食完扒同薯条,本来已经七分饱,但焗薯太吸引,唔食又觉得对不住自己,总之就系甜头收场,但唯独洋葱汤就实在没能力碰到,下次一定要记住,眼唔可以咁大个肚呀!整体黎讲,扒房嘅食物质素真系有保证,每样嘢都做得夹心意,啱啱好。系,或者有啲小瑕疵,但总体感觉就系开心同满足。下次再嚟,我一定会再试下其他嘢,相信一定唔会令我失望!👍