colatang0217
呢隻雞🐔真係全晚焦點!
colatang0217
2025-08-16
關注
尋晚同班中學死黨,一行5條𡃁妹👯‍♀️,殺入元朗「韓泰太」開餐!睇社交平台話晚市$328,就試下佢。間舖頭幾闊落,枱同枱唔算逼,裝修係工業風加啲韓式霓虹燈牌,幾有活力㗎!燈光夠光猛,啱晒我哋掛住傾偈同瘋狂影相📸,成個場都幾熱鬧,傾偈好自在,唔使就住就住講嘢。
韓泰太炭燒窯雞 ❤️❤️❤️❤️❤️
呢隻雞🐔真係全晚焦點!原隻上枱,賣相已經好吸引,炭燒香撲鼻。侍應幫手剪開,嘩!皮脆到好似玻璃紙咁,咬落"索"一聲😲,入面啲肉勁滑溜,仲有肉汁㗎!醃得夠味,帶少少甜同炭火香,唔使點醬都好食。我哋點埋佢個甜辣醬,又係另一番風味。熱辣辣,成枱人搶住食,真係好快清晒!
韓式燒肉配料任選 ❤️❤️❤️❤️
基本上豬牛雞都有齊,豬五花🥓肥瘦均勻,燒到脆卜卜最正!牛嘅選擇有啲基本款,牛小排幾嫩口,醃得幾入味。最好玩係有好多韓式前菜任拎,泡菜、芽菜、菠菜、醃蘿蔔,仲有生蒜片同青辣椒🌶️!夾住生菜🥬包住啖啖肉,加埋泡菜同蒜片,口感勁豐富,又解膩。自己燒,班姊妹夾手夾腳,邊燒邊傾,氣氛一流!不過款式唔算超級多,但質素OK嘅。
汽水、雪糕任食 ❤️❤️❤️
汽水🥤就係普通罐裝款式,可樂、雪碧、芬達咁,夠凍就合格。雪糕🍨係雀巢家庭裝,有幾隻味揀,朱古力、雲呢拿、士多啤梨。飯後食返杯,冰凍又甜滋滋,係個完美嘅收尾。不過就冇乜特別驚喜啦,預咗嘅基本嘢。
$328呢個價錢,任食燒肉加隻咁出色嘅炭燒雞🐔,真係幾抵食!尤其係班姊妹一齊,自己燒下肉,傾下計,笑到肚痛🤣,重點係開心同埋隻雞真係好食!環境夠晒熱鬧,唔拘束,啱晒我哋呢啲嘈喧巴閉嘅聚會。食到飽飽,傾到夠本,仲有雪糕落樓,滿足晒!👏👏👏