同fd搵食搵到間超隱世餃子神店!一試直接列入「人生餃子榜」TOP 3✨ 1)今次試咗兩款招牌——白菜豬肉餃同黑松露豬肉餃,真心冇得輸!白菜豬肉餃爆汁鮮甜,肉馅醃得啱啱好,食落完全係新鮮手作感🤓🤓2)黑松露款就更犯規,一上枱松露香攻鼻,入口濃郁但唔會搶晒鏡,同豬肉夾到裂開🤤仲要狂推佢哋嘅雞湯!飲第一啖就知冇落味精,清甜到飲完成個胃暖笠笠,好似阿媽煲嘅感覺(但阿媽冇咁好心機😂)!煎餃方面,外表金黃脆卜卜,咬落去內餡keep住juicy,最正係個造型圓碌碌超IG-able,同普通餃子店完全唔同level~環境方面走日系木調風,坐得超舒服!重點係每張枱都有部平板俾你邊食邊煲劇,仲要連筷子托都係迷你餃子造型,細節控表示極度舒適❤️ 整體嚟講,9.5/10高分推薦,扣0.5分純粹因為...食完會掛住個味道忍唔住encore,個銀包頂唔順啊!

2025-08-23