🌟餐廳:咕嚕咕嚕GuluGulu📍地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓💰價位:~$100- $200⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 04:30疫情過後終於可以約一大班朋友出黎食下飯,傾下計同Best fd食完晚飯之後,意猶未盡既我地一於搵個地方飲杯野先佢就介紹咗呢間位於尖沙咀諾士佛臺既「咕嚕咕嚕GuluGulu」,地點夠哂方便~———————————————————🔹Pina Colada (House Rum, Malibu, Coconut Milk, Pineapple Juice)呢杯cocktail係我既至愛~Rum酒做base,再添合椰奶及菠蘿汁,甜甜地易入口得黎又好有層次感,岩哂我地兩個女仔慢慢飲,慢慢傾~———————————————————🔹Margarita (House Tequlia, Cointreau, Lime Juice)朋友揀左杯Margarita~帶點微酸,Tequlia 酒味夠香醇濃厚,加埋杯邊既鹽粒,飲落好過癮~——————————————————🔹松露薯條配黑松露醬飲野又點少得叫返d小食呢呢度既松露薯條炸得香脆惹味,送酒一流搭配埋黑松露
🌟餐廳:咕嚕咕嚕GuluGulu
📍地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
💰價位:~$100- $200
⏰營業時間:星期一至日 16:00 - 04:30

🔹松露薯條配黑松露醬
飲野又點少得叫返d小食呢呢度既松露薯條炸得香脆惹味,送酒一流搭配埋黑松露醬就更惹味!

——————————————————
🔹串燒組合(雞髀菇、日本厚油揚、雞軟骨、雞皮及免治雞肉棒)
串燒係呢間酒吧嘅另一特色~呢度提供多款即叫即燒日式串燒,我地就最鍾意雞軟骨,燒得好惹味!

🔹日本芝士蛋糕
雖然黎到酒吧,但係我地都唔會錯過食甜品既機會haha~呢度既芝士蛋糕質地都幾軟熟,芝士味道出眾,仲搭配左一d新鮮生果伴碟,賣相唔錯👍🏻

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:3.5/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
疫情過後,終於可以再同朋友去酒吧chill 住咁坐底傾計飲返杯啦~呢間酒吧除左提供各款酒類之外,仲有好多小食、日式串燒及主食都有供應,夠哂多元化
2023-02-27
宵夜