2019-04-15
唔知由幾時開始,隨著我嘅胃口越嚟越細食,出面自助餐嘅價錢越嚟越貴,都已經好少再食自助餐,特別係到嗰啲灣仔或者尖沙咀晚餐要成六百幾蚊一位嘅地方。雖然有時都好想再食自助餐,因為任食嘅感覺其實幾開心,今日就無意中搵到喺觀塘巧明街holiday Inn入面呢間平價自助餐,曾經喺呢度附近返工,見到酒店終於落成,就同屋企人嚟試lunch buffet🧐.先講環境,認真冇得輸🌟新開嘅酒店環境一定乾淨,喺設計裝修上都花盡心思,採用咗tiffany blue同水晶綠色,令人感覺舒適又唔使逼。自助餐桌上面嘅食物款式都幾多,憑肉眼睇甜品係佔更大部分🍰🎂🍧🍮.食物由熱盤冷盤到海鮮甜品一應俱全,有大家都啱食嘅炒飯,菜,牛肉,當然咁嘅價錢都估唔到佢會有🦀🐚🦐🦑海鮮刺身供應,雖然質素就不能媲美尖沙咀600蚊一位嗰啲自助餐廳,但係至少質素係新鮮嘅,淡淡海水味,唔會係放咗好耐✔️.沙律款式都好多,好鍾意食沙律嘅我去到自助餐廳個胃有一半位置以上都係裝呢啲沙律。當中我要推介佢薯仔沙律,最怕沙律醬氾濫,但係薯仔沙律既飽肚味道又恰到好處,沙律醬更加調放得宜👍.唔太好甜品嘅我就冇試曬咁多款,但係款式真係好多,相信每樣食一件都已經飽
唔太好甜品嘅我就冇試曬咁多款,但係款式真係好多,相信每樣食一件都已經飽。
真心如果唔太大食嘅朋友我會推介佢哋黎呢間酒店食buffet,午餐只係250蚊左右