5天前
呢排極端天氣熱辣辣、出親街個人都大汗疊細汗好容易攰又無胃口。呢日喺AIRSIDE食lunch,想食清爽啲兼補充流失水分,行到6樓見呢間火鍋店,店舖幾大間,有窗邊卡位望到啟德體育園同樓景幾開洋,見新餐牌有幾款新台式定食,昅到有我至愛嘅鰻魚鍋,二話不說一於入去開餐Kansai Eel Soup Rice 《關西白鰻魚燒鍋 配飯》~ 夏天最啱食鰻魚、有營養又好味兼可以滋養補身!個定食係連爐帶鍋上枱,滾咗之後焗鍋冚蓋焗多陣就食得。鰻魚肉都幾肥美有啲脆口,個湯汁調味唔錯,用鰻魚舖滿成碗飯個畫面超治愈有啲細骨食時要注意配料有本菇、豆腐、雲耳、粉絲等,索晒啲汁用嚟送飯超正***如果係餐廳2個社交賬戶嘅粉絲有得減20蚊、幾抵定食跟前菜係滷肉炸蛋幾特別,貢丸湯味道清淡貢丸幾好食飯後甜品菠蘿冰嗌午餐仲可以半價加配茶飲,今次點嘅係冰雲朵絲絨椰青茉莉,講真呢杯唔錯,奶蓋幾香口感幼滑棉密,茶底飲得出茉莉花茶香味,仲有椰青帶出清甜冰涼感、意外地好飲自助吧嘅滷肉飯、魚皮和香菇小食、生果等我通常都唔會錯過,今次仲有芭樂,食完豐富午餐能量充沛、非常滿足
Kansai Eel Soup Rice
《關西白鰻魚燒鍋 配飯》
有啲細骨食時要注意
配料有本菇、豆腐、雲耳、粉絲等,索晒啲汁用嚟送飯超正
***如果係餐廳2個社交賬戶嘅粉絲有得減20蚊、幾抵
定食跟前菜係滷肉炸蛋幾特別,貢丸湯味道清淡貢丸幾好食
飯後甜品菠蘿冰