招聘中
$22,000+
月薪 (面议)
$18,000+
月薪 (面议)
我對芋圓認識唔深, 一直覺得佢係一粒粒無味而結實既麵團, 所以無興趣去試。第一次食係大概兩個月前, 見不少網友話屋企附近新開的甜品店既芋圓好味, 所以就買黎試下。因為咁, 令我對芋圓改觀。以前會以為芋圓既顏色係因為添加左人工色素, 真正食過後發現原來係由天然食物(例如: 蕃薯, 紫薯)原本既顏色而做成。唔止樣靚, 食落口唔使睇佢既顏色或MENU都已經可以知道呢粒芋圓係用咩食物整成。口感柔軟而煙韌。食過幾次屋企附近甜品店的芋圓, 八卦想試下其他店舖的比較下。揀左呢間OPENRICE評價不錯, 位置也方便的甜姨姨私房甜品。佢地只有台式仙草手工芋圓呢款甜品本身係有加入芋圓。但因為我唔鍾意仙草既嗰陣苦味, 問過店員話其他甜品加配芋圓都唔會怪, 所以我最後點左一個楊枝甘露加芋圓同芒果黑糯米(我患左太掛住芒芒果海病)。楊枝甘露加芋圓 - 無論芒果定芒果汁底都係偏酸。芋圓唔..好..食..又硬又無味, 失望。芒果黑糯米 - 呢個表現正常, 芒果甜。我地都覺得甜姨姨私房甜品有個好大既問題, 就係佢地既外賣盒SIZE太細, 印象當中松記糖水店$2X一碗既糖水個外賣盒都大過佢。佢地比既配料份量足夠, 但就

, 失望。
芒果黑糯米 - 呢個表現正常, 芒果甜。

我地都覺得甜姨姨私房甜品有個好大既問題, 就係佢地既外賣盒SIZE太細, 印象當中松記糖水店$2X一碗既糖水個外賣盒都大過佢。佢地比既配料份量足夠, 但就係因為個盒容量太細, 導致糖水份量非常少。甜姨姨私房甜品價錢不便宜, 建議買個大少少既外賣盒, 平均返配料同糖水既比例, 呢個亦都係令客人再回頭幫襯既重要因素。
$50 (宵夜)