捱左成個月終於都出糧,決定自己一個人出去食餐好😆😆。我希望食到啲特別嘅嘢,所以上網搵到呢一間喺灣仔嘅餐廳。嚟到嘅時候已經俾佢嘅裝修吸引咗👍🏻,原來而家做緊”夏日加油站”主題嘅裝修. 好有夏天去海灘玩嘅感覺😆😆好適合我呢啲做嘢好辛苦要休息嘅客人👍🏻,輕鬆鬆咁食一餐飯☺️為咗滿足我嘅食慾,我一共叫咗五樣嘢🤣🤣🤣1)龍蝦拿破崙,賣相精緻,好似一件蛋糕咁。頂層全部都係龍蝦肉,中間嗰層就係自製嘅醬汁,仲有好鬆化嘅酥皮👍🏻呢幾樣嘢一齊食個口感係一流。有外脆內軟嘅感覺。而且龍蝦味非常濃郁,醬汁突出咗龍蝦嘅鮮味。會忍唔住一口又一口咁食🤤🤤🤤2)蘑菇湯, 有好重嘅蘑菇味👍🏻。蘑菇打到好幼滑, 每一啖湯都有蘑菇肉。唔錯唔錯🤤🤤🤤3 )生煎小籠包 ,佢個賣相好似忌廉湯🤣🤣,但睇真啲原來係小籠包。小籠包嘅外皮好薄,湯汁十分之充足。佢嘅特別之處就係配埋蘑菇忌廉汁同黑松露醬一齊食🥰。味道非常夾。反而小籠包中和左濃味嘅黑松露醬同蘑菇汁👍🏻呢個配搭真係好有surprise4)龍蝦大蝦扁意粉, 龍蝦同大虾都爽口彈牙。佢哋都非常鮮味,連埋個海鮮汁醬扁意粉一齊食,完全滿足晒我食海鮮嘅慾望😆🤤5) 檸檬潛水艇,有超香嘅檸檬味,

為咗滿足我嘅食慾,我一共叫咗五樣嘢🤣🤣🤣

5) 檸檬潛水艇,有超香嘅檸檬味,酸酸甜甜嘅感覺,好啱夏天食🤤。食埋呢個咁好味嘅甜品, 完美地幫餐飯畫上咗句號。有機會我會帶埋屋企人一齊嚟食😆